ScenarioGaming

Laurens Verwijs

Eerlijk gezegd heb ik nooit goed geweten wat ik wilde worden. Wel wist ik dat snel leer van anderen, goed kon tekenen en liever plaatjes keek dan boeken las. Na 8 jaar kilometers vreten in een dikke leasebak, klanten bezoeken over het hele land en vaak brandjes blussen als iets niet goed was gegaan, besloot ik in 2013 het roer radicaal om te gooien. 

Motion design

Ik besloot mezelf om te scholen tot motion designer met het idee om animaties en videos te maken. Velen  tutorials en experimenten later, ben ik begonnen met mijn eigen bedrijf: Tupilak Studio. De beste beslissing van mijn leven. Het heeft me veel geleerd als animator, maar ook over complexe processen in organisaties als ProRail, Ministerie van Binnenlandse Zaken, Politie en Rijkswaterstaat. 

Analoog vs Digitaal

Ik wordt vaak gevraagd om een animatie te maken die een complex proces uitlegt. Dat doe ik graag, maar het is niet altijd de beste invulling om complixiteit begrijpelijk te maken. Er zijn situaties die juist vragen om een analoge oplossing. En zo is ScenarioGaming ontstaan, door een keer aan te geven dat ik een 'spel' beter vond passen dan een video. Met ScenarioGaming gebruik ik de kracht van fysieke elementen die gebruikt worden om complexe situaties sneller te doorzien en op de handelen.

Laurens-5

Benieuwd naar meer scenariogaming-producten?

bel mij voor een demo of een afspraak

Departementaal

Coördinatiecentrum

Crisisbeheersing

CRISISMANagement-toolkit

Bij het bestrijden van een crisis wordt bij het Departementaal Coördinatiecentrum Crisisbeheersing (DCC IenW) gewerkt volgens de BOB-Structuur; Beeldvorming, Oordeelvorming en Besluitvorming. 

Ter ondersteuning bij de beeldvorming hebben we een uitgebreide toolkit gemaakt met een kaart van Nederland en Caraïbisch Nederland en een set magnetische iconen van onder andere ketenpartners, crisisteams, vitale infra en calamiteiten. 

3-1
IMG_6605
IMG_6593
ICB ProRail - Havengebied Rotterdam
ScenarioGaming
Maquette voor training beeldvorming incidentenbestrijding ProRail
ScenarioGaming
ICB ProRail - Opleiding OvD-Rail
ScenarioGaming

Missing thumbnail for
"Projecten"

Projecten
ICB ProRail - Schiphol
ScenarioGaming

Benieuwd naar meer scenariogaming-producten?

bel mij voor een demo of een afspraak