ScenarioGaming

CRISISMANAGEMENT-TOOLKIT

Departementaal Coördinatiecentrum Crisisbeheersing

Ondersteuning bij de beeldvorming in een crisisomgeving

Departementaal

Coördinatiecentrum

Crisisbeheersing

CRISISMANagement-toolkit

Bij het bestrijden van een crisis wordt bij het Departementaal Coördinatiecentrum Crisisbeheersing (DCC IenW) gewerkt volgens de BOB-Structuur; Beeldvorming, Oordeelvorming en Besluitvorming. 

Ter ondersteuning bij de beeldvorming hebben we een uitgebreide toolkit gemaakt met een kaart van Nederland en Caraïbisch Nederland en een set magnetische iconen van onder andere ketenpartners, crisisteams, vitale infra en calamiteiten. 

3-1
IMG_6605
IMG_6593

Beeldvorming

De set richt zich met name op het ondersteunen bij de beeldvorming in een crisisoverleg. De BOB-structuur is vertaald naar magnetische titelkaarten die op een whiteboardwand geplaatst kunnen worden. Zo wordt informatie geordend en is er zicht op de tijdlijn, actieve thema's, ketenpartners, advies- en crisisteams.  

Kaart

We hebben een kaart ontworpen die precies de informatie bevat die voor het DCC IenW van belang is. De kaart voor deze set bevat o.a. informatie over belangrijke verkeersaders, bewoond- en natuurgebied, kerncentrales, havens, vliegvelden en veiligheidsregio's. Elke kaart is beschrijfbaar en magnetisch.

Fiches

Om calamiteiten en vitale infra aan te geven op de kaart, hebben we magnetische fiches met opdruk ontwikkeld. Door de hexagonale vorm is het mogelijk meerdere iconen te clusteren.

 

6-1
IMG_6621
IMG_6593
IMG_6610
IMG_6639-2
4-1
IMG_6657

Crisis Cabinet

Het is essentieel dat alle onderdelen direct te pakken zijn. Dat doen we door alle onderdelen geordend op te bergen in een op maat gemaakt Crisis Cabinet. Elke lade is uitneembaar en voorzien van een 'insert' met gegraveerde titels van bijv. de crisisteams of ketenpartners. Elk onderdeel is zo snel gevonden. Bovendien garanderen we hiermee dat na een crisis alle onderdelen op hun bestemde plek terug worden geplaatst.

IMG_6572
7-1
9
IMG_6598
IMG_6599
IMG_6582

Benieuwd naar meer scenariogaming-producten?

bel mij voor een demo of een afspraak