ScenarioGaming, producten voor tabletop simulaties en visuele middelen ter ondersteuning bij opleidingen en crisismanagement.
custom-cover-arrow

VISUELE ONDERSTEUNING BOB-STRUCTUUR CRISISMANAGEMENT

Opdrachtgever
Departementaal Coördinatiecentrum Crisisbeheersing

Bij het bestrijden van een crisis wordt bij het Departementaal Coördinatiecentrum Crisisbeheersing (DCC IenW) gewerkt volgens de BOB-Structuur; Beeldvorming, Oordeelvorming en Besluitvorming. 

Ter ondersteuning bij de beeldvorming hebben we een uitgebreide toolkit gemaakt met een kaart van Nederland en Caraïbisch Nederland en een set magnetische iconen van onder andere ketenpartners, crisisteams, vitale infra en calamiteiten. 

Beeldvorming

De set richt zich met name op het ondersteunen bij de beeldvorming in een crisisoverleg. De BOB-structuur is vertaald naar magnetische titelkaarten die op een whiteboardwand geplaatst kunnen worden. Zo wordt informatie geordend en is er zicht op de tijdlijn, actieve thema's, ketenpartners, advies- en crisisteams.  

Kaart

We hebben een kaart ontworpen die precies de informatie bevat die voor het DCC IenW van belang is. De kaart voor deze set bevat o.a. informatie over belangrijke verkeersaders, bewoond- en natuurgebied, kerncentrales, havens, vliegvelden en veiligheidsregio's. Elke kaart is beschrijfbaar en magnetisch.

Fiches

Om calamiteiten en vitale infra aan te geven op de kaart, hebben we magnetische fiches met opdruk ontwikkeld. Door de hexagonale vorm is het mogelijk meerdere iconen te clusteren. 

4-1
IMG_6657
IMG_6621
IMG_6593

Crisis Cabinet

Het is essentieel dat alle onderdelen direct te pakken zijn. Dat doen we door alle onderdelen geordend op te bergen in een op maat gemaakt Crisis Cabinet. Elke lade is uitneembaar en voorzien van een 'insert' met gegraveerde titels van bijv. de crisisteams of ketenpartners. Elk onderdeel is zo snel gevonden. Bovendien garanderen we hiermee dat na een crisis alle onderdelen op hun bestemde plek terug worden geplaatst.

9
IMG_6598
IMG_6595
1
Tabletop maquette Schiphol voor training beeldvorming incidentenbestrijding ProRail
Tabletop Simulatie
Tabletop maquette Kijfhoek voor training beeldvorming incidentenbestrijding ProRail
Tabletop Simulatie
Tabletop maquette voor opleiding OVD-Rail incidentenbestrijding ProRail
Tabletop Simulatie
Tabletop maquettes Havengebied Rotterdam voor training beeldvorming incidentenbestrijding ProRail
Tabletop Simulatie
Visuele ondersteuning Crisismanagement Schipholtunnel - Incidentenbestrijding ProRail
Crisismanagement
Visuele ondersteuning Crisismanagement DCC IenW - BOB Structuur
Crisismanagement

Interesse of meer weten?

Bel mij voor een demo of een afspraak