ScenarioGaming, producten voor tabletop simulaties en visuele middelen ter ondersteuning bij opleidingen en crisismanagement.

TABLETOP MAQUETTE
RANGEERTERREIN KIJFHOEK

Opdrachtgever
ProRail

Uitdagend terrein

Kijfhoek is het grootste rangeerterrein van Nederland. Met een oppervlakte van 50 hectare, 43 verdeelsporen, 14 aankomstsporen en 12 opstelsporen is het lastig om bij een incident het overzicht te houden, en niet compleet de verkeerde kant op te rijden. Bovendien kunnen giftige stoffen en de vele rijen wagons op het rangeerterrein voor uitdagende en mogelijk gevaarlijke situaties zorgen.

Gebiedskennis

ProRail heeft ons gevraagd om een Scenario Gaming-set te ontwikkelen, zodat ze samen met de ketenpartners incidenten kunnen oefenen en evalueren. Voor deze set hebben wij een grote geïllustreerde kaart van Kijfhoek gemaakt – de eerste in zijn soort. Daarnaast bevat de set alle verschillende rollen en functies die bij een incident betrokken zijn, en het complete wagenpark van de ketenpartners.

'War room'

De geïllustreerde kaart, die bestaat uit 8 rollen van hoogwaardig, oprolbaar PVC-doek, ligt klaar voor gebruik in de ‘War Room’, een kamer in het hoofdgebouw. Een unieke, op maat gemaakte, opbergkar bevat alle spelelementen, waardoor er direct geoefend kan worden.

Interesse of meer weten?

Bel mij voor een demo of een afspraak