ScenarioGaming, producten voor tabletop simulaties en visuele middelen ter ondersteuning bij opleidingen en crisismanagement.

TABLETOP MAQUETTE
SCHIPHOL

Opdrachtgever
ProRail Incidentenbestrijding - Schiphol

Probleemgebied

De Schipholtunnel is een complex gebied, met één van de belangrijkste spoorlijnen van Nederland. Elke dag pakken duizenden mensen de trein van en naar de luchthaven. Als hier een incident plaatsvindt, treft dat heel veel nationale en internationale reizigers. Het is daarom van essentieel belang dat elk incident zo snel mogelijk verholpen wordt, maar doordat het gebied zo complex is en het spoor zich in een tunnel bevindt is dit nog ingewikkelder dan normaal.

Om snel te kunnen handelen tijdens een incident, heeft ProRail een incidentenbestrijdingsteam bij Schiphol gestationeerd. Voor dit team hebben wij een tabletop game geproduceerd, zodat ze incidenten kunnen oefenen en nabootsen.

Oefenmateriaal

De set bestaat uit een ondergrond en verschillende spelelementen. De ondergrond is een geïllustreerde weergave van Schiphol. Bij het ontwerp is een verhouding aangehouden die ruimte biedt aan alle belangrijke informatie, en tegelijk geschikt is voor kleine treinstellen die net genoeg detail bevatten om herkenbaar te zijn.

Rollen

Naast de communicatie binnen het eigen team, moet er ook samengewerkt worden met andere partijen, zoals de brandweer, Marechaussee, hulpverlening, ambulancepersoneel, etc. Voor elke partner en functie gebruiken we unieke Lego-figuurtjes, die we bedrukken met herkenbare kleding en/of de naam van de functie. Zo kan een oefenscenario ketenbreed geoefend worden.

IMG_0618-537×716-1
ICB-Maquette-Schiphol-2-537×716-1

Interesse of meer weten?

Bel mij voor een demo of een afspraak