ScenarioGaming

Incidentenbestrijding ProRail

havengebied rotterdam

Scenario Gaming voor het trainen van gebiedskennis en oefenen van incidenten op de vijf emplacementen in het havengebied van Rotterdam

Incidentenbestrijding Prorail

havengebied rotterdam

Gebiedskennis

In het havengebied van Rotterdam zijn vijf emplacementen, waaronder Waalhaven en de Maasvlakte. ProRail heeft ons gevraagd om een Scenario Gaming-set te ontwikkelen voor elk emplacement. Dit geeft de incidentenbestrijding van ProRail de mogelijkheid om samen met haar ketenpartners incidenten te oefenen en evalueren.

Geïllustreerde kaart

Voor elk emplacement hebben we een geïllustreerde kaart gemaakt. Deze kaart bevat alle essentiële informatie: spoornummers, brandkranen, aanrijroutes, poorten – zelfs welk type sleutel per poort nodig is.

nieuw Perspectief

De kaart is getekend in een helikopterperspectief, waardoor het terrein van bovenaf zichtbaar is. Dit geeft een goed overzicht van het hele terrein. Op deze manier is het nog duidelijker waar de snelwegen lopen, welk spoor welk nummer heeft, maar ook waar voertuigen geparkeerd kunnen worden. Hier hebben niet alleen de teams van de incidentenbestrijding baadt bij, maar ook bijvoorbeeld de bedrijfsbrandweer.

Opbergsysteem

Voor elk emplacement hebben we een uniek opbergsysteem gemaakt. De set is daardoor handzaam, makkelijk mee te nemen, en hij kan snel en netjes worden opgeborgen.

MagnetenPolitie
MagnetenMarcheaussee
MagnetenILT
Waalhaven@1500x-100
Europoort@1500x-100
Pernis@1500x-100
Botlek@1500x-100
Maasvlakte

Benieuwd naar meer scenariogaming-producten?

bel mij voor een demo of een afspraak